Rodica Bretin, Ecouri din tenebre, 2022

Cartea de față confirmă calitățile și preferințele dovedite anterior de Rodica Bretin. Folosirea impecabilă, chiar elegantă, a limbii române, interesul pentru fenomenele paranormale, dar și pentru scenele de ficțiune dătătoare de groază pentru cititor, contactul cu lumea obiectivă exclusiv prin intermediul lecturilor, preferința pentru personaje fenimine memorabile, o anumită ”discriminare” a personajelor masculine.

De data acesta, autoarea ne dovedește că are un deosebit talent pentru romanțarea unor episoade reale sau, oricum, consemnate ca atare în presă. Ea probează o remarcabilă abilitate atunci când transformă un articol de ziar într-o narațiune cu elemente fictive, menită să-l înspăimânte pe cititor sau măcar să-l neliniștească. Cartea sugerează că un fel de viață există și după moarte, iar spectrele revenite printre cei vii nu sunt amabile de felul lor, ci răutăcioase, chiar malefice. Apare astfel o proză horror cu persoaje reale. Genul proxim al acestui gen de literatură par a fi biografiiile romanțate, denumite de Irving Stone ”bio-istorie”.

Autoarea reușește să obțină o mixtură validă, oferind în același timp o lectură antrenantă pentru amatorii de senzațional, o contribuție de enigmologie și un text remarcabil datorită acurateței stilistice.

 

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.